مواد مورد استفاده در چاپ افست چیست | چاپخانه ایران زمین | 02188893140 |
1066
rtl,post-template-default,single,single-post,postid-1066,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

مواد مورد استفاده در چاپ افست

مواد مورد استفاده در چاپ افست

مواد مورد استفاده در چاپ افست

مبنای چاپ افست بر اساس تقابل آب و چربی است , سخنی که شاید تا سال‌ها پیش، صحیح به نظر می‌رسید اما هم‌اکنون افست خشک آن را به چالش کشیده است. اگر بپذیریم چاپ افست بر مبنای تقابل آب و چربی شکل گرفته، چاپ افست خشک چگونه بدون وجود آب و محلول رطوبت رسانی امکان‌پذیر است و چه دلایلی باعث استفاده از این شیوه چاپی می‌شود؟ مزایا و معایب هرکدام که علت انتخاب آن شیوه توسط چاپکاران می‌شود چیست؟

چاپ افست به طور کلی در دسته‌بندی از نظر مَستر (Master / وسیله‌ای که تکثیر به واسطه‌ی آن انجام می‌شود) در گروه چاپ‌های مسطح و از نظر روش انتقال تصویر به سطح چاپ‌شونده در دسته چاپ‌های غیرمستقیم قرار می‌گیرد. از دیدگاه دسته‌بندی بر اساس نحوه تغذیه دستگاه نیز هم در گروه ماشین‌‌آلات چاپ سطحِ پیوسته (رول) و هم در دسته ماشین‌آلات چاپ ورقی (شیت) و از منظر تماس حامل (حامل تصویر) با سطح چاپ‌شونده در گروه چاپ‌های تماسی طبقه‌بندی می‌شود.

چاپ افست متداول (Wet Offset) شیوه‌ای از چاپ فوتولیتوگرافی است که بر اساس تقابل آب و چربی یا عدم حل شدن آب و مرکبِ پایه روغن (Oil base Ink) در یکدیگر شکل گرفته است. در این روش نواحی چاپ افست به وسیله تاثیر لیزر، اشعه UV یا IR بر روی قشر پلیمری مرکب‌دوست پلیت (مستر چاپ افست) در واحد لیتوگرافی، تصویر‌نگاری شده و در نتیجه پلیت در ماشین چاپ در نواحی چربی‌دوست آغشته به مرکب و نواحی آب‌دوست پوشیده از آب می‌شود. برای انتقال صحیح مرکبِ نواحی تصویر به سطح حاملِ چاپ و به دست آوردن تصویر، لازم است که محلول رطوبت‌رسانی (آب و افزودنی‌های به آن) در مناطق غیرتصویر پلیت، مانع آغشته شدن تمام پلیت به مرکب گردد. بنابراین داشتن تعادل مناسب بین آب و مرکب و هم چنین تغییر دادن برخی خواص آب و مرکب (مانند کشش سطحی، غلظت و …) جهت نتیجه‌‌گیری بهتر ضروری است. تصویر آغشته شده به مرکب بر روی پلیت، به واسطِ انتقال تصویر که در این روش لاستیک (Blanket) است منتقل گشته و با فشار مناسب به سطح چاپ شونده منتقل می‌گردد.

No Comments

Post A Comment